Veelgestelde Vragen

Coronavirus

Is het veilig om bij Deliveroo te bestellen?

Het is voor ons absoluut een topprioriteit om alle gebruikers van ons platform een zo veilig mogelijke service te bieden. Daarom hebben we een aantal belangrijke acties ondernomen om ervoor te zorgen dat maaltijden bezorgen veilig is voor zowel restaurants, riders als klanten. Zo hebben we bijvoorbeeld contactloze bezorging geïntroduceerd en regels opgesteld waaraan restaurants zich moeten houden bij het bezorgen van bestellingen. Ook onze riders moeten zich houden aan strenge regels voor veilig bezorgen. We nemen dagelijks contact op met lokale gezondheidsinstanties om ervoor te zorgen dat we klanten, restaurants en riders de meest actuele informatie kunnen geven, en zo de veiligste service kunnen bieden. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen en de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid hebben gezegd dat er “geen bewijs is dat voedsel een waarschijnlijke bron of manier van overdracht is van het virus”. We weten dat dit een zorgwekkende periode is voor iedereen en verzekeren je dat veiligheid onze absolute prioriteit is gedurende en na na deze ongeziene periode.

Hoe werkt contactloze bezorging?

Fysiek contact vermijden doorheen de bestelprocedure is de manier bij uitstek om ieders gezondheid te beschermen. Daarom worden alle bestellingen bij Deliveroo nu contactloos bezorgd. Wanneer je de Deliveroo-app opent, zie je een pop-upbericht met de boodschap dat alle bestellingen vanaf nu contactloos worden bezorgd. De klant kan bijkomende instructies toevoegen om de rider te laten weten waar het eten precies kan worden neergezet. Je krijgt een melding wanneer de rider in de buurt is om je eraan te herinneren dat de bestelling contactloos zal worden bezorgd. De rider zal het eten bij de deur veilig op de grond plaatsen, minstens 1,5 achteruit stappen, en in de buurt wachten tot je de bestelling ophaalt.

Hoe steunen jullie riders?

Sinds de uitbraak van COVID-19 hebben we riders op verschillende manieren steun geboden, en dat blijven we ook doen, met:

 • Up-to-date richtlijnen: Op de rider-website staan uitgebreide hygiënerichtlijnen en updates.
 • Steunfonds voor riders: Als riders die regelmatig met Deliveroo bezorgen symptomen van COVID-19 vertonen of van een medische autoriteit in quarantaine moeten, kunnen ze financiële hulp aanvragen via ons steunfonds voor riders (Rider Support Fund).
 • Contactloos ophalen en bezorgen: We hebben in heel België  contactloos ophalen en bezorgen geïntroduceerd, wat betekent dat riders kunnen bezorgen zonder rechtstreeks in contact te komen met restaurantmedewerkers of klanten. 
 • Voorraad desinfecterende handgel en mondmaskers: Wij moedigen het gebruik vandesinfecterende handgel en mondmaskers aan door deze aan te leveren.
 • Ondersteuning van restaurants: We hebben al onze restaurantpartners gevraagd om riders waar mogelijk toegang te geven tot water en zeep of desinfecterende handgel. 

Hoe helpen jullie restaurants?

We staan klaar voor restaurants die hun klanten in deze moeilijke tijden heerlijke gerechten aan huis willen blijven bezorgen. We werken samen met restaurants om hun activiteiten te optimaliseren voor bezorging, en we doen al het mogelijke om ervoor te zorgen dat mensen het eten dat ze willen en nodig hebben gewoon kunnen krijgen.
Dit zijn enkele stappen die we hebben ondernomen:

 • We hebben gedetailleerde richtlijnen gepubliceerd om restaurants te helpen veilig over te stappen op bezorging. Daarin zit ook informatie over hoe ze contact kunnen minimaliseren, alsook de beste werkwijzen voor verpakkingen en hygiëne.
 • We hebben onze werkingsgebieden uitgebreid zodat restaurants meer klanten kunnen bedienen.
 • We hebben online marketingtools voor restaurants ontwikkeld zodat ze hun klanten kunnen laten weten dat ze bezorging aanbieden.
 • We hebben teams samengesteld om restaurants die eten willen bezorgen in te werken en ondersteunen.
 • We hebben de inschrijvingskosten voor nieuwe restaurants geschrapt.
 • We hebben een app ontwikkeld uitgebracht met een nieuwe functie voor contactloze bezorging, zodat restaurants hun klanten ervan kunnen verzekeren dat de bezorging veilig verloopt.
 • We hebben deskundig advies en richtlijnen gedeeld over hoe je veilig te werk gaat tijdens de uitbraak van het virus.
 • We hebben bij de overheid geijverd voor meer steun voor restaurants 
 • We betalen restaurants vaker uit, hetgeen hen verzekerd om liquiditeit problemen te verminderen.

Wat gebeurt er als ik een lopend vraag of klacht heb?

Ons klantenservice team staat klaar om klanten te helpen met lopende vragen of klachten. Het is momenteel erg druk, maar we doen ons best om alle vragen en klachten tijdig te behandelen.

Hoe neem ik contact met jullie op?


We hebben toegewijde teams die onze klanten, riders en restaurant partners ondersteunen in deze uitdagende periode. Stuur een e-mail naar support@deliveroo.be, stuur een bericht in de Deliveroo-app of neem contact op via Twitter of Facebook.

Over Deliveroo

Wat Is Deliveroo?

De missie van Deliveroo is om de manier van eten bestellen te veranderen. We werken samen de beste restaurants, zowel lokaal als internationaal, en brengen het eten waar je van houdt aan je deur.

Met alle verschillende restaurants en onze bezorgers brengen we de order bij je in ongeveer 32 minuten.

Wat Is Het Verhaal Achter Deliveroo?

Deliveroo is een brits succes verhaal. Toen de oprichter van New York naar Londen was verhuisd was hij verbaasd dat het bijna onmogelijk was om eten van kwaliteit te laten bezorgen. Hij heeft het zijn persoonlijke missie gemaakt om restaurants dichter bij hun klanten te brengen.

We zijn op dit moment actief in 100 steden door het Verenigd Koninkrijk, werken er meer dan 600 software technici in ons hoofdkantoor in London en werken we samen met 8,000 restaurants en 15,000 bezorgers.

Gebruik Deliveroo

Hoe Werkt Het?

Je kunt bij ons bestellen via de website of via de Deliveroo app. Deze app is beschikbaar voor iOS en Android. Door je postcode in te voeren zie je welke restaurant bij jou bezorgen. Nu kun je gerechten kiezen en je bestelling plaatsen.

Wanneer het restaurant je bestelling ontvangt, gaan ze aan de slag om je eten te bereiden en zorgvuldig te verpakken. Als de bestelling klaar is komt er een Deliveroo bezorger om het eten op te halen en naar jou toe te brengen.

Als je goed voorbereid wilt zijn, kun je je bestelling ook 24 uur van te voren plaatsen voor een geplande tijd.

Wat Voor Restaurants Staan Er Op Deliveroo?

Het aanbod van de restaurants bij jou in de buurt is met zorg en liefde voor jou geselecteerd. Dit aanbod is zeer divers: van luxe sandwiches of salades voor de lunch tot de lekkerste kip van het spit of burgers voor in de avond.

Op Welke Tijdstippen Kan Ik Bestellen?

We bezorgen iedere dag van ´s ochtends tot ´s avonds laat. De openingstijden van restaurants kunnen onderling verschillen. Kijk op onze website of in de Deliveroo app om te zien bij welke restaurants je op dat moment kan bestellen.

Hoe Wordt Het Eten Bij Mij Bezorgd?

Wanneer je je bestelling hebt geplaatst wordt deze direct naar het restaurant doorgestuurd om deze klaar te maken en te verpakken. Wanneer je bestelling klaar is haalt een Deliveroo bezorger deze op en brengt hem naar jouw bezorgadres.

Waarom Accepteert Deliveroo Geen Contant Geld?

We nemen alleen kaartbetalingen aan omdat dit het mogelijk maakt de beste ervaring te bieden. Het creëert een veilige werkomgeving voor onze bezorgers. Voel je echter vrij om de bezorger fooi contact te geven.

Moet Ik Fooi Geven?

Of je een fooi geeft mag je zelf bepalen. Je kunt een fooi geven in de app wanneer je een bestelling plaats of contant wanneer de bezorger het eten brengt. Onze bezorgers ontvangen 100% van alle fooi.

Is Er Een Minimaal Bestel Bedrag?

Het minimale bestelbedrag kan verschillen per restaurant. Of er sprake is van een 
minimaal bestelbedrag zie je wanneer je je order plaatst bij een restaurant.

Hoe Verzilver Ik Een Kortingscode?

Wanneer je een voucher hebt gekregen kan je deze inwisselen via de Deliveroo app of website.

Als je de app gebruikt, ga dan naar je account en voer de code in bij het ´Vul een promotiecode in´. Wanneer je via de site besteld kan je in het betaalscherm klikken op ´voeg Promo Code toe´.

Rekenen Jullie Dezelfde Prijzen Als Het Restaurant In Het Restaurant?

We stimuleren restaurants om dezelfde prijs op ons platform te gebruiken als dat ze in het restaurant doen. Het kan echter voorkomen dat de prijzen afwijken. De prijs voor ieder item wordt op onze site duidelijk getoond. Als je vragen hebt over de prijzen op het menu, neem dan contact op met het restaurant.

Kan Ik Een Bestelling Vooruit Plaatsen?

Jazeker! Je kunt bestellingen een dag van tevoren plaatsen en elke gewenste bezorgtijd vanaf de middag kiezen.

Kan ik mijn bestelling afhalen?

Ja. Met de Pickup-service van Deliveroo kun je bestellingen afhalen bij deelnemende restaurants in de buurt. In de app zie je welke restaurants bij jou in de buurt de afhaalservice aanbieden.

Hoe Is Het Eten Verpakt?

Verpakkingen hangen af van het eten en restaurant waar je bestelt. Onze restaurants zorgen ervoor dat de juiste verpakking wordt gebruikt om zo lang mogelijk de juiste temperatuur te behouden.

Indien je suggesties hebt met betrekking tot onze verpakkingen, neem contact met ons op via hello@deliveroo.be en we geven de feedback door aan het restaurant.

Vragen Over Mijn Bestelling

Wat Als Er Iets Mis Is Met Mijn Bestelling?

We hebben een toegewijd team dat jouw Deliveroo ervaring in de gaten houd, van het moment dat je een bestelling plaatst tot het moment dat je de order ontvangt.

Ondanks dat we altijd uitkijken naar je order, kan er iets fout gaan. Wanneer dit het geval is kan je contact met ons opnemen via de Help function in de Deliveroo app om met ons klantenservice team in contact te komen.

Het is ook mogelijk om contact met ons op te nemen via hello@deliveroo.be.

Wat Als Ik Vergeten Ben Iets Toe Te Voegen Aan Mijn Bestelling?

Je kunt onze klantenservice bereiken via de "Help" functie in de app en we zullen ons best doen om alle items die je wilt toevoegen aan de bestelling toe te voegen.

Wat Als Mijn Bestelling Te Laat Is?

Het kan mogelijk zijn dat je order vertraging oploopt. Dit kan ook door oorzaken buiten de rider om. Als dit gebeurd, proberen we altijd contact met je op te nemen om je op de hoogte te stellen van de vertraging. Ons team gaat zijn uiterste best doen om te zorgen dat je order zo snel mogelijk bij je arriveert.

Wat Als Ik Er Niet Ben Wanneer Mijn Bezorger Arriveert?

Als je verwacht dat je niet op tijd bij het afleveradres kan zijn om je order in ontvangst te nemen, laat het ons dan weten. Dit kan via de Help function in de Deliveroo app.

Onze bezorger zal proberen je te bellen als er een probleem opduikt zodra hij gearriveerd is op het bezorgadres. Als het onze bezorger niet lukt om je te bereiken zal ons Customer Service team proberen je te bereiken via telefoon en mail. Hou daarom je mail en telefoon in de gaten tijdens je bestelling.

Wanneer we geen contact met je kunnen krijgen en we de bestelling niet kunnen bezorgen blijft de rider ongeveer 10 minuten wachten met de bestelling voordat de bezorger door gaat. Wanneer dit het geval is worden de kosten voor de bestelling in rekening gebracht. Controleer dus altijd je telefoonnummer en adres dubbel om dit te voorkomen.

Ik ben gebeld door +32 78 48 09 61 — wie is dit?

Om je locatie te controleren, kan een rider je bellen met telefoonnummer 078480961. Het helpt de rider als je je telefoon bij de hand kunt houden en de telefoon op kunt nemen als je door dit nummer gebeld wordt.

Nodig Vrienden Uit

Ik Ben Geen Nieuwe Gebruiker. Kan Ik Gratis Tegoed Krijgen Als Ik Mij Inschrijf?

Helaas is deze aanbieding alleen geldig voor nieuwe gebruikers van Deliveroo. En ja, onze slimme developers komen erachter als je meerdere accounts maakt. Ga voor meer info naar Algemene voorwaarden

Ik Kan De Uitnodig Link Niet Vinden - Waar Is Deze?

Om een invite link te ontvangen moet je een aantal keer besteld hebben. Als je een aantal keer besteld hebt mailen we je een link die je kan delen met vrienden, familie, collega´s of wie je maar wil.

Nog Meer Vragen?

Wat Als Ik Allergieën Heb?

Als u specifieke allergieën hebt en u zich zorgen maakt over een bepaald gerecht in het menu, raadpleeg dan het gedeelte  'restaurant info' op het menu en neem voor meer informatie rechtstreeks contact op met het restaurant.

Wanneer Bezorgen Jullie In Mijn Buurt?

We groeien snel en werken hopelijk snel met restaurants bij jou in de buurt!

Biedt Deliveroo Accounts Aan Voor Bedrijven?

Ons team staat klaar om je te helpen een account aan te maken zodat je voor je team ontbijt, next-level lunches voor tijdens vergaderingen en hapjes voor bij de borrel kunt bestellen. Je kunt ons bereiken op corporate@deliveroo.be.

Is Er Een Deliveroo App?

Die is er! Deze kun je gratis downloaden in de App Store en via Google Play .

Communityrichtlijnen

Bij Deliveroo willen we dat onze klanten, riders en restaurant- en winkelpartners de allerbeste ervaring krijgen. Tegelijkertijd is de veiligheid van de community's waarin we actief zijn ook een prioriteit. We hebben deze richtlijnen opgesteld om ervoor te zorgen dat alle gebruikers van het Deliveroo-platform een veilige en positieve ervaring hebben.

Wees respectvol: Onze riders zijn het hart van Deliveroo. Ze halen je bestelling op bij onze restaurant- en winkelpartners en leveren ze af aan je deur. Behandel riders dus altijd met respect en meld gedrag dat je onprofessioneel vindt rechtstreeks aan ons via de klantenservice, zodat we passende actie kunnen ondernemen. We willen dat iedereen die Deliveroo gebruikt een prettige ervaring heeft, en respect staat daarbij voorop.

Wees stipt: Wanneer je melding ontvangt dat je rider onderweg is, zorg er dan voor dat je klaar bent om aan de deur te komen op het tijdstip dat in de app wordt aangegeven. Zo hoeven onze riders niet op je te wachten wanneer ze alweer op pad hadden kunnen zijn. Voeg bij het afrekenen ook opmerkingen toe bij je bestelling, zodat je rider je gemakkelijk kan vinden en je bestelling op de juiste plek levert.

Fraude: Frauduleuze activiteiten schaden het vertrouwen dat we in onze community hebben opgebouwd. Fraude plegen is strafbaar. We hanteren een aantal maatregelen om frauduleuze activiteiten van zowel klanten als riders, restaurant- en winkelpartners tegen te gaan. Als frauduleuze activiteiten worden gedetecteerd of verdacht bij een account, zetten we stappen die kunnen leiden tot: Deactivering van je Deliveroo-account; en/of Escalatie naar de bevoegde autoriteiten.

Hoe we mogelijke inbreuken onderzoeken
Als blijkt dat een klant zich niet houdt aan deze richtlijnen, zullen we de melding onderzoeken voordat we actie ondernemen. Deze onderzoeken worden altijd geleid door iemand binnen ons team, en klanten worden altijd op de hoogte gebracht als we besluiten actie te ondernemen. We hebben soortgelijke richtlijnen gedeeld met onze riders. Meer hierover vind je hier. Ook onze restaurant- en winkelpartners kregen soortgelijke richtlijnen, waarover je hier meer kunt lezen.